VINTERLYCKA

 
 
 
 
Canon Eos 550D
EF-S 18-55mm + f/3,5 - 5,0
EF 50mm + f/1,8
 
Det är så vackert ute just nu. Synd att det ska bli varmare eftersom då försvinner dessa vackra dagar. Kan knappast tro att jag skrev det där, att det är synd att det ska bli varmare, men nu är det så fint att jag hellre har det såhär än att ha det halvkallt. 
 
Gud vad skönt det är med lov förresten. Det var länge sedan jag var totalt avslappnad och obrydd. Jag blir också så glad över att känna att det inte gör något att jag inte behöver göra någonting. Jag blir också glad över att på söndag är det en månad kvar tills jag och Moa sätter oss på planet mot Mika! Åh är så lycklig. 


MINUSGRADER

 
 
 
Canon Eos 550D, EF 50mm, f/2.0


INSTAGRAMFORMAT

@majagruvaeus
 
Har införskaffat mig ett par glittriga shorts som jag totalt älskar. De kommer nog användas flitigt i sommar och bland det bästa är att de är så enkla att styla. Ett par låga converse, en enkel topp och vips så är man klar för festligheter! 


JULAFTON

 
 
 
 
 
 
 
 
Vår julafton igår var som vanligt hur mysig som helst. Jag fick mig en present som jag är superglad över, nämligen en SD card camera reader. Det är en liten grej som gör att man kan få sina bilder från sitt minneskort direkt in i paddan. Så himla smidigt och den kommer hjälpa mig oerhört mycket när jag är iväg och reser. 
 
Maten är bland det bästa med julen, det är alltid så gott. I år har vi haft mycket vildsvin på vårt julbord, t.ex ett rökt lår, en supergod paté och skinkan. En favorit var även den rökta laxen. Tur att det blir mycket julmat över så man kan äta det flera dagar haha! 
 
Kram på er, snart så fortsätter julfirandet för oss!


ÅRSRESUME DEL 2.

MAJ-AUGUSTI (obs för massor av bilder)
Äntligen var de fyra allra bästa månaderna här. Blommor, grönska, solnedgångar, värme... Dagar som blir till nätter fulla med skratt. Shorts, klänningar, friskt hår och bruna ben. Finns det något bättre än sommar?
I slutet av maj fotade jag min fina kusin och hennes pojkvän när de dansade bal. Så vacker det var. 
"Vad är en bal på slottet?" - Askungen
Helt plötsligt var det skolavslutning och vi firade att första året på gymnasiet var avklarat och nu väntade en lång och härlig sommar. 
Jag for nästan på direkten till Varberg för att hänga med mina pinglor. Det var riktigt mysigt trots växlande väder.
Medans jag var i Varberg drog jag, Ellen, Linn och Julia ner till Köpenhamn för att gå på 1Ds konsert. Det var hur kul som helst med flera timmar i kö och kaos. (Julia som har tagit bilden, hitta hennes blogg här)
Efter Varberg tog jag, Ellen och Linn tåget till Linköping för att sedan möta upp Elin och fara vidare mot Kisa och mitt lantställe. Där hade vi ett par supermysiga dagar, också med omväxlande väder, men riktigt kul hade vi ändå. Kolla bara på vår pannkakstårta!
Sedan blev det dags för Bråvalla!! Tre sjukt roliga dagar i regn och rusk. De bästa artisterna måste ändå varit Daniel Adams Ray, Alesso, Kanye West och Bastille för dem hade vi roligast på.
Sedan fortsatte sommaren med jobb, underbara kvällar, underbar mat, utflykter och allt som hör sommaren till. Vi paddlade kajak en dag när våra vänner från Stockholm var nere, vilket var hur kul som helst. 
Tack sommaren 2014 som ger mig minnen att le till varje dag. 
 Några mysiga snapshots från mobilen.


DETALJER FRÅN MITT RUM

 
 
 
 
 
 
 
 
Jag längtar tills jag får inreda min rooftop i New York, mitt strandhus i Australien och mitt färgglada radhus i Brighton. Min rooftop ska vara stilren och classy, strandhuset ska vara bohemiskt och ljust, radhuset ska vara retro. Tre abosluta drömboenden och jag hoppas att åtminstone en blir sann haha. 
 
Imorgon är det Julafton och jag blir lika förvånad när jag tänker på det. Jag har inte fått någon riktig julkänsla alls i år, men längtar till morgondagen ändå. Julafton är alltid lika mysig! 
Hoppas att ni får en underbar jul, puss.
 
Kom på mig själv att jag har glömt att fortsätta på min årsresume, så om ni är nyfikna på den så kika in lite senare igen. 


MANCHESTER-SET

 
 
 
 
Alltså, mammas gamla garderob är den bästa affären. Idag hittade jag ett manchester-set, ett par ursköna byxor och en urskön jacka. Manchester är väl egentligen lite ute ur tiden och har inte läst någonstans om att det ska vara inne till våren, men tror byxorna kommer bli en favorit ändå. Det är så himla praktiskt med byxor/jeans som sticker ut för då behöver man inte tänka så mycket på resten av looken. Det enda man behöver är en enkel topp och ett par snygga skor så är man klar! 
Sedan kan man alltid piffa upp looken med ett färgglatt läppstift eller med ett läckert smycke. 


PEPPARKAKSBAK

 
 
 
 
Att baka pepparkakor är Linas och min tradition vid juletid, så igår blev det dags igen. Denna gången med glasyr vilket vi aldrig gjort förut och det blev fler mindre charmiga resultat än charmiga kan jag säga, men kul var det i alla fall haha.
Nu är det några få dagar kvar i skolan och snart tar vi jullov, vilket kommer bli så skönt och behövligt! 
Kraaam


ÅRSRESUME DEL 1.

JANUARI - APRIL
 
 
Januari utan snö förutom i några få veckor. Jag hade då långt hår med blonda toppar, jag gick i skolan och på helgerna skrattade jag med mina kompisar eller plöjde igenom serier samtidigt som jag längtade efter sommaren.
 
 
 
I februari klippte jag av mig håret och det blev väldigt kort. Jag var tvungen att platta håret varje dag för annars såg jag ut som ett troll. På sportlovet åkte jag och Elin för första gången till Ellen och Linn i Varberg och det var mys x1000 (dock Göteborg på bilden).
 
 
 
I Mars blev det lite ljusare och vårblommorna började titta fram. Jag kommer ihåg att det var en väldigt tidig vår vilket uppskattades eftersom våren och sommaren är häligare än hösten och vintern hihi. I Mars gjorde jag precis samma saker som i Januari, bara att håret var kortare.
 
 
 
 
I april bar det iväg mot Gran Canaria och jag må säga att den veckan var en av de bästa veckorna på hela året. Låt de fyra bilderna ovan tala för sig själva.
 
 
Och här är ett litet bildcollage med några mysiga bilder från januari till april. 
 
Fortsättning följer... puss!
 


JAG SAKNAR

 
Vårt Wi-Fi här hemma har lagt av och varför vet vi inte, det är bara väldigt irriterande. Det slog mig dock vad beroende av internet man är och hur mycket man använder det. Jag använder mig av internet i princip hela tiden förutom under korta uppehåll på lektioner och när jag tränar. Fast då lyssnar jag på spotify och det är över internet. När jag sover är väl då jag inte använder det, men jag är ju fortfarande uppkopplad. 
 
Därför älskar jag att vara på mitt land där teckningen är usel. Då har man ingen chans att vara uppkopplad för det tar för mycket på tålamodet just för att det är så segt. Istället hittar man på saker att göra -utan något tekniskt överhuvudtaget. 
 
Men detta var inte ens det jag hade tänkt att blogga om, jag hade tänkt att skriva att jag saknar ljuset, energin, blommdofter och jag saknar bloggningen. Det har blivit lite bloggning under november månad men det är svårt att fota nu när det blir så mörkt. Att fota saknar jag också. Jag är så himla sugen på att ta en fotodag men det känns som att tiden inte finns där. Dock kommer bloggen bli fylld med härligheter om ca lite mer än 1,5 månad (!!??!!) då jag och Moa sätter oss på ett plan till Chile och till Mika!! 
Mika är också någon jag saknar. Oerhört mycket. 


VINTER

 
 
 
Mina favoritbilder på min fina vovsing och när jag ser dessa bilder så kan jag inte låta bli att längta efter snön! Jag är verkligen inte någon vintermänniska men lite snö varje år vill jag allt ha. Eller jag menade mycket snö, för om det ska vara snö ska det vara mycket, så som i Narnia. Det är också så üperkul att fota i snön, bilderna blir helt magiska. 
 
I'm dreaming of a white christmas...