I både färg och i svartvitt

Canon eos 550D, lens EF 50mm 1.8
 
Det blev lite fotografering i farmors gamla jeans med mitt nya underbara objektiv! Det är ett Canon EF 50mm 1.8, den kan få en stor bländare vilket gör att motivet blir skarpare och bakgrunden suddigare kan man säga. Billigt var det också, endast 845kr på elgiganten! Blev riktigt nöjd med bilderna förövrigt.

Sedan så har jag fått en fråga om kronärtskockan i förra inlägget:

"Jag blev hitlockad av din översta bild. Kronärtskocka är ju en så vacker grönsak. Jag har heller aldrig ätit den "färsk", så att säga, brukar köpa inlagd i olja och krydda för att ha på hemmagjord pizza. Men då är det ju bara hjärtat. 
Vad gjorde ni med den? Jag är så nyfiken på hur man kan tillaga den och vad man ska ha till den :)"

Svar: Det var mamma som lagade den och det enda hon gjorde var att förvälla den i riktigt saltat vatten. De ska koka i olika lång tid beroende på storleken på kockan, men en liten ska koka i ungefär 20 minuter och en stor i ungefär 45 minuter. Mamma gjorde också ett citronsmör att ha till, alltså bara vanligt smör man bakar med och blanda det med citronsaft. Jag hade också rejält med peppar i mitt smör. Men något örtsmör eller liknande som man tycker är gott passar utmärkt till! 
När man äter den så tar man blad för blad och man tuggar på den nedersta delen av bladet där det finns lite "kött". Sedan i slutet så äter man hjärtat. Prova gärna detta, för det var både gott och kul!


M A T

 
 
 
  
 
Canon eos 550D
 
Något som står min familj nära är mat och det ska vara bra råvaror och vi äter nästan bara viltkött. Här är några av våra fantastiska rätter denna sommaren. På bilder överst är det kronärtskocka, det var första gången jag åt det och den hade en annorlunda smak, men det var spännande! 
Hamburgaren är däremot gjord utifrån Manneströms recept, vet inte riktigt var man hittar den förutom i en av hans kokböcker!
 
Mamma och pappa är oftast kockarna, men ibland brukar min äldsta bror laga maten och det är han som har gjort skaldjurssoppan på bilden. 
 
Alla måste hålla med om att mat är det bästa som finns.
 


Sommar frächst

Canon Eos 100D, de två sista bilderna har Elin tagit.
Lite ifrån våran dag då vi gjorde oss uppfriskande drinkar och fruktspett. Vi skulle också göra slush genom att lägga en sprite flaska i frysen, men det misslyckades vi med totalt haha! Om du vill prova kan du hitta hur man gör det här. Så himla skönt väder vi har, helt fantastiskt! Ser inte fram emot att jobba torsdag-lördag nu, men får ju pengar hehe.
Puss på er!


Söderköping

Bild ovan(och under såklart) tagna av Elin. 

 
Canon eos 100D
 
Har varit i supermysiga Söderköping idag med min fina Elin (Det är hennes kamera vi har fotat med). Vi åt såklart glass på Smultronstället. Jag beställde en glass med saltkola + lite annat smått och gott i, Elin beställde en Cherry-O med bland annat körsbärssås i. Vi satt där och åt hur länge som helst haha, sedan så gick vi runt lite i Söderköping och fotade. Som gräddet på glassen tog vi fel buss, fel tåg och fel buss igen hem... Men det gick bra tillslut, vi kom bara hem en timma försent! 
Hoppas ni har det bra och njut av värmen, puss puss!
 


Sommarlov

 
 
Dessa två bilder ovan är tagna utav Ellen, hitta hennes här.
 
Canon Eos 550D (bilden ovan har ellen också tagit)
 
Äntligen fick jag lite tid över till bloggen. Sommarlovet rullar på som det ska tycker jag, just nu jobbar jag dagarna till ända men det funkar det med! Dock har allt det jag sett fram emot tagit slut, men vilka underbara veckor jag har haft! Först en vecka i Varberg och sen några dagar på landet med dessa fina tjejor i inlägget. 
Vi hade det hur mysigt som helst, de är allt för bra mina tjejor. Vi bakade en pannkakstårta som var riktigt smarrig! 
 
Har också tagit tillbaka min gamla design, så jag har fått ändra formatet på bilderna i väldigt många inlägg, men det är många jag inte orkat ändra bilderna i heller så i vissa inlägg ser man inge hela bilden... Men men, det kanske jag fixar någon annan gång! Måste också fixa en "profilbild".
Förhoppningsvis får jag lite mer tid till att blogga framöver för jag har så mycket att dela med mig av! 
 
Ni kan gärna få gå in på "Vem är Maja?" Länken uppe i mim header, där ni kan läsa om en liten beskrivning  om mig haha!
Ha en underbart fortsatt vecka nu, puss!
 


Bråvalla

 
Har haft tre sjukt roliga dagar/nätter med Ellen och Linn på Bråvalla. Vi har träffat så många fina människor, dansat till riktigt bra artister, skrattat, tappat bort varandra och blivit leriga. Men vi hat haft så kul! 


De bästa artisterna var Daniel Adams-Ray, Laleh (som båda har en sån fin scen närvaro och gav allt på scen), The Kooks, Bastille, Alesso och Veronica + Håkan!
Jag som vanligtvis inte gillar house, blev helt kär i Alesso! Han var as bra verkligen.
Alla håller nog med att det var underbart när Håkan kom in på scen under "Hela huset". Tyckte det var så effektfullt att han kom in och sjöng sin vers och sedan drog han när låten var slut.

Bråvalla gav minnen för livet, men nästa år är jag sugen på att gå på way out west, om det kommer bra arister! Eller åka till Glastonbury i England, det vore grymt.

Har en massvis av saker att lägga ut på bloggen. Hela lovet har varit fullspäckad med saker, men nu kommer det lugna ner sig.
Btw, igår kväll var jag på The Rolling Stones i Tele2 arena! Det var riktigt bra, men mer om det i ett annat inlägg, puss!