ATT VARA HEMMA

Att vara hemma efter 2,5 vecka i Chile med två underbara tjejer känns välidgt annorlunda. Här hemma är allting som vanligt, inga större förändringar har inträffat. Däremot i en själv har mycket förändrats. Den här resan har varit planerad långt innan flygbiljetterna köptes den 28 augusti, så att den är över nu är obegripligt. Jag är full av lycka samtidigt som ångesten och saknaden hugger till regelbundet. Ångest och saknad över att det kommer ta ett tag tills vi träffar Mika igen. Att vi inte kan säga till varandra att "jag är hos dig om fem minuter" är jobbigt. För även om vi kan prata med varandra på skype är det inte samma sak som att träffas fysiskt. En kram från ens bästa vän är bland det bästa man kan få.
 
Men jag är så glad över att vi har tagit vara på all tid. Ingen tid har gått till spillo och vi har upplevt saker bara bästa kompisar kan. Alla tre har fått minnen för livet, många sjukligt roliga minnen. Jag tror att jag inte har skrattat och känt mig så oerhört lycklig på väldigt länge. Vi vet att det kommer bli fler sjukligt roliga minnen för det här var verkligen inte sista gången Moa och jag åker till Chile. 
 
Jag är också enormt imponerad och stolt över min och Mikas och Moas och Mikas vänskapsband. Även fast vi inte hade träffat varanda på 1,5 år kändes allting precis som vanligt. Allt i våra världar har förändrats, allt förutom vår vänskap. Det här låter "klichéigt" men vår vänskap krossar faktiskt Atlanten. 
Ni är underbara.


BÅTTUR

 
 
 
 
 
 
 
I onsdags tog Mikas pappa med oss på en båttur med "havspoliserna", alltså de som vakar för havet haha. det var så sjukt fint och vi fick se massa konstiga fåglar, sjölejon och pingviner(!!). På den sista bilden ser ni pingvinera lite svagt i berget. Det var svårt att få en bra bild för det vat motljus och så kunde vi inte åka närmre. I den stunden önska jag att jag hade med mig teleobjektivet. Men det var förvånande att se pingviner här i varma Chile, det hade man inte tänkt sig. 


UPDATE

 
 
 
 
Iphone pics
 
Dagarna som gått har varit superbra. Det går inte att va något annat än bra. På dagarna latar vi oss hemma hos Mika eller på stranden och på kvällarna är det oftast fiestaaa.
Snart ska vi till stranden med Mikas kille och kusiner och ikväll vet jag inte vad som händer. Det sköna här är att man tar dagarna som det kommer. Inga tider att passa här inte men det är ju trots allt sommarlov hihi. 


PLAYA SEGUNDA PARTE

 
 
 
 
 


SOLNEDGÅNG

 
 
 
 
 
Igår åkte vi till Cachinales, ett jätte fint ställe där Mikas mormor och andra släktingar campade. Vi hade det jätte mysigt och vi tog nog över tusen bilder som är så fina! Vi åkte dit på eftermiddagen och först tog vi beachbilder, sen satte vi oss vid havet och pratade och sedan drack vi te med släktingarna. Mikas små kusiner är så söta, på bilderna ser ni Maite som är typ två år. Solnedgången var helt fantastisk som ni ser, jag har inte redigerat färgerna någonting. 
 
Idag har vi åkt båt vilket var sjukt häftigt eftersom vi såg sjölejon och pingviner!! Men mer om det senare.
Ha det bra, puss.


TalTal

 
 
 
 
 
Här är några skymtar av TalTal och vi trivs som fisken i vattnet. Igår kväll träffade vi några av Mikas kompisar och det var jätte kul. Dock består konversationerna med mycket teckenspråk om inte Mika får agera tolk, så att lära sig spanska står högt upp på prioteringslistan. Moa och jag lär oss även att dansa Bachata (en dans man dansar när man är ute) och det är mycket roligare att dansa på riktigt än att hoppa runt som i Sverige haha. 


PLAYA

 
 
 
 
 
 


Dag 3 och 4

Äntligen är vi i TalTal efter 16 timmars bussresa. Vi åkte klockan tolv på natten och man somnade rätt fort så det gick relativt snabbt att åka. Det var ju en sådan fin tur med hav, öken och berg. Nu är klockan åtta på kvällen och för ett tag sen kom vi hem från stranden. Måste säga att det var så härligt det var att sola och bada! 

 
Igår skulle Mika och Natta på en casting vilket var så kul att va med på. Vi fick inte va med dem när de gjorde castingen men vi satt utanför och väntade och pratade med flera roliga chilenare. Ta inte åt er där hemma, men människorna här är snäppet charmigare haha! 
 
 
 


Dag 2

 
Mote con huesillo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Michelada
 
Idag har vi ätit min och Moas första frukost i Chile, varit på Patronato som är en väldigt stor marknad med allt möjligt, vi har smakat på Mote con huesillo -en slags dryck med majs och något sött haha, speciellt men gott. Vi har också ätit mumsig glass, åkt upp på ett berg med utsikt över hela Santiago och det var underbart fint! Sedan har vi ätit såklart och druckigt Michelada. 
 
Nu ska vi åka till studion där Mika och Natta ska spela in lite grejer och imorgon natt bär det av till TalTal! 


I CHILE

 
 

 
 
 
Klockan är tio över åtta och vi har precis vaknat. Igår landade vi efter en lång resa som gick väldigt bra. På flygplasten hämtade Mika och hennes mamma och syster upp oss, det blev mycket tårar och känslor med lycka. Sedan åkte vi till lägenheten vi ska bo i här i Santiago och sedan visade Natta (Mikas syster) och Mika oss runt. Väldigt annorlunda mot hemma, både i klimat och kultur. Här är det 30+ om ni hemma i kalla Sverige vill veta haha.
 
 
Puss&kram, snart ska vi fixa oss och åka och shoppa!