TALTAL -DE FÖRSTA DAGARNA

Lördagnatt åkte vi ifrån Santiago och efter en lååång bussresa anlände vi i TalTal, där Mikaela och Natalia bor. Vi var sega och ofräscha men väldigt förväntansfulla. Oftast vet man hur ens bästa kompis bor och hur dens vardag ser ut, så att äntligen få se hur Mika och hennes familj bor var jätte kul. Samma dag åkte vi till stranden och då fick vi träffa Mikas pojkvän med vilket också var underbart kul!!  
Bland den första strandbilden!

Måndagmorgon tog vi en promenad till stranden. Egentligen var det tänkt att vi skulle gå till den vanliga stranden, men istället gick vi till en pytteliten men superfin strand. Där tog vi härliga bilder, flera av dem har jag visat förut men här kommer de igen:

 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan på kvällen träffade vi Mikas kompisar. Att träffa nya människor är bland det roligaste som finns, speciellt om man inte kommer från samma land. Man lär sig så himla mycket av varandra och även om vi inte fattade varandra(tack Mika för att du även äger på att vara tolk haha) så hade vi svinkul.
Vi lärde också känna Natta och Mikas kompis Daniel som vi umgicks mycket med i TalTal. Goaste och härligaste personen vi lärde känna där!
 
Vi och bästa Danieel. 
 
Som i många andra varma länder finns det många hundar på gatorna. Alla hundar var inte hemlösa men de flesta var det. Endel var det riktigt synd om och en kväll hittade vi en död liten valp. Först trodde vi att den sov, men sedan gick vi närmre och ja...:(
Torget. När vi var där var det en cermoni på gång som pågick i flera dagar. Det var fiskarna som tackar jungfru Maria tror jag, inte helt säker på att det var hon. Och de ber henne om att fiskeåret som kommer ska bli bra. De fira med dans och lite allt möjligt.
På kvällarna på torget var det även tävlingar i dans, sång, cirkusnummer och massa mer. De hade inget med cermonierna att göra utan det är tävlningar som hålls varje år på sommaren. 

 
Lite skymtar om hur det såg ut i TalTal. Alla hus kanske inte är de finaste men eftersom de har ett annat klimat behöver inte man ha så hög standard på husen. Det regnar typ 2-3 gånger så att taket är lite sönder är inte hela världen direkt. En liten kul grej var att det regna när vi var där haha, dock bara duggregn men hur stor är chansen liksom? 

Kom ihåg mig

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback