TRE SELFIES

Selfies is kind of fun, we all know that ~


MONDAY

 


CLOSE-UP

Canon Eos 550D, EF 50mm/1.8 II

Min fotoinspiration ligger på låg nivå just nu. Jag vill åka till något skit coolt ställe och ta skit coola bilder haha! Så nu fotar jag mest självporträtt, fast det är väldigt kul. Det är enkelt att jobba solo, för då får man bilderna precis som man vill ha dem. Däremot kan det vara svårt att få skärpan där man vill ha den. På dessa bilder ville jag ha skärpan i ögonen men det blev på näsan istället... Fast diggar bilderna ändå! 


FRÅN SOMMAREN

 
Dessa bilder påminner mig om hur bra sommaren är och hur vackert vi bor på sommaren. Breathtaking.


ARMY

//Tröja - Urban Outfitters // Kjol - hemmagjord // Skor - H&M // Väska - H&M // Halsband - Gina Tricot//
Minus väskan, tröjan och de bara benen så hade jag det övriga på mig idag. Fast med en grå t-shirt och strumpbyxor. Älskar en outfit som denna. Tycker det är supersnyggt med kjol, grövre skor och en tjocktröja. (Accessoarerna är pricken över i) Däremot gillar jag inte att kylan är påväg. Vill ha baraben året runt!
 
Btw, har ändrat kategorierna. Tex denna gick från att vara torsdagsmode till torsdag/fredags fashion. Kände att jag hade så lite tid att blogga varenda dag osv, så några kategorier försvann med. Men tror detta kommer funka bättre!


BROTHERS

Canon Eos 550D, EF 50mm 


EMMA WATSON

 
Klicka på bilden för att komma till hennes tal.

Alltså, jag är helt mållös. Så bra hon är. Vilket BRA tal. Ingen någonsin har talat så här bra om jämnlikhet och feminism som Emma. Du måste höra på hennes tal om du inte gjort det än, det var så jävla bra. 
Kan verkligen inte skriva mer för jag blev så tagen.
♥HE&SHE♥


MÅNDAGSPEPP

 
Hittade ett par fina och viktiga citat på tumblr och tänkte att dessa passar pefekt som måndagspepp. 
Det är viktigt att tro på sig själv och älska sig själv och det är mer än okej att tycka att man själv är värdig och vacker. 

Live Simply. Försök att slappna av. Ge dig själv tid till att andas och till att inte göra någonting alls. Det räcker med 10-20 minuter varje dag, bara du kommer ihåg att slappna av och andas. Stessa inte över småsaker, alltning löser sig på ett eller annat sätt. 
Massa kramar till er. 


Addicted to black and white

Canon Eos 550D, EF 50mm 2,8 II 
~ same face expression but different body language ~


DINA KLÄDER ÄR INTE VACKRA

 
Drömmen om en bättre värld är stor bland många eller om inte bland alla. Man kan ju också fråga sig hur sjävisk man ska vara i den frågan. Ska jag förbätta min värld, någon annas eller hela världen?


Idag lever alla i en värld med krig, överkonsumtion och stora miljöproblem och just nu har vår värld feber. För att den ska friskna till behöver vi göra någonting åt det. 
Det är svårt att veta hur man ska göra för att vara en del av lösningen på våra världsproblem men om du vill vara till någon hjälp kan man börja tänka på sin konsumtion.

Redan för en månad sedan passerade vi Overshoot day vilket menas med att vi har förbrukat jordens ekologiska resurser och överskridit naturens budget. Under resten av året lever på över jordens tillgångar, läs mer om det här. Jag har tänkt på hur jag själv ska minska min konsumtion och ska börja med att avta det jag och många fler totalt frossar i, nämligen kläder.
Vi överkonsumerar kläder och köper mycket billigt som är tillverkat av textilarberate som knappt får lön till att överleva. Jag tror knappt att du stödjer de arbetsvillkor dem får,
om man ens kan säga att de har några arbetsvillkor. Att tillverka kläder tar också mycket på vår miljö och millionbilliontrilliontals mängder utav vatten går det åt till att tillverka våra kläder. För att tillverka en vanlig bomullst-shirt krävs det ca 2700 liter vatten och det är endast EN t-shirt. För att tillverka ett par jeans krävs det ca 11 000 liter vatten (!!!). 
Det är bomullen som kräver mycket vatten för att kunna växa. Den kräver också mängder utav besprutningsmedel, en fjärdedels utav världens användning av insketsmedel och en tiondel av ogräsmedlen behövs årligen för att boumullen ska kunna växa samt att det inte bara är ogräset och insektserna som drabbas. Utan det är flera andra djur OCH männsikor runt om som får i sig den giftiga besprutningen som vilket leder till mycket sjukdomar, framför allt cancer. 

Så dina vackra kläder, samt mina, är i själva verket inte så vackra. De är fulla med vatten som egentligen kan rädda flera tusentals liv, de är en orsak till många människors död och eländiga levnad samtidigt som de är feta miljöbovar. Det låter inte alls kul och får samvetet att kallna, men det är så det är.

 

Hur ska jag då göra minska mina klädköp eller shoppa smart?

- Börja med att tänka, behöver jag verkligen det här? Har jag inte liknande hemma?
Gör om och laga kläder.
- Gå igenom mammas, pappas, mor eller farföräldrarnas garderober. Jag lovar att du kan hitta något som kan falla dig i smaken. Det är snyggt att ha kläder som ingen annan har och eftersom mode kommer och går så tror jag nog du kan hitta något som är supermordent i deras garderober.
- Byt och låna kläder utav kompisar!
- Undvik att köpa bomullskläder.

- Om du ska shoppa, leta efter ekologiska kläder. Det finns flera butiker som har ekologiska basickläder, en butik är Gina Tricot. Ekologiskt bomull har bättre kvalité så genom att köpa det håller dina kläder längre.
- Köp second-hand.
- Köp inte det billigaste. Det känns frestande och bäst för plånboken - jag vet, men det är de allra billigaste kläderna som oftast har gett den mesta skiten. 
- Det är OK att fråga i affären om du vill veta mer om var kläderna kommer ifrån osv.

- Vårda dina kläder. Tvätta inte för ofta och tvätta en fulltvätt. Dina kläder slits utav att bli tvättade.
- Tvätta i 40 grader, prova också att ta bort fläckar själv -det funkar ibland och om det bara är en liten fläck är det onödigt att tvätta den.

Hoppas jag har nått ut till någon med allt detta och att du vill va med att hjälpa vår planet. För vi har råd med att hjälpa och det är personer som du och jag som har råd med att inte vara snåla. 

Här här och härhittar du källor jag anvädt mig av. Vi såg också en dokumentär om textilindustrin i skolan, tyvärr kommer jag inte ihåg vad den hette.


ELLE

 

Ojoj blev en ganska sen start på torsdagsmode men jag kom precis hem efter en lång dag med skola och en sväng på stan med mamma och min bror. Innan jag och mamma satte oss på tåget hem köpte jag mig det nya nummret utav ELLE - min favorit tidning!
 
Såklart är det modesidorna jag gillar bäst. Dels beror det på att jag älskar mode men också för att det alltid är så bra tagna bilder. Varje gång man öppnar ELLE's modesidor får man så himla mycket inspiration. De lyckas alltid få med så mycket som möjligt av vår modevärld samtidigt som det inte blir för rörigt. 

Höstmodet är det modet jag tycket är snyggast men också det jag tröttnar på snabbast. Tror det beror på att jag inte gillar att klä mig varmt. Helst vill jag ha kjol med bara ben och stickade tröjor hela hösten och vintern, men tyvärr funkar det bara i september sedan blir det för kallt. Var så himla nära på att köpa mig ett par knähöga strumpor idag, nu ångrar jag att jag inte gjorde det! Får väl gå tillbaka snart igen...

Men nu ska jag börja läsa om 60-tal med en twist fast egentligen behöver jag plugga på glosor, men det säger vi att det är försent för att göra nu, puss!


EN KÄRLEKSFULL DEMOSTRATION

“Hating people because of their color is wrong. And it doesn't matter which color does the hating. It's just plain wrong.” 
- Muhammad Ali
"No one is born hating another person because of the color of his skin, or is background or his religion: People learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught for love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite"
- Nelson Mandela
“Love all, trust a few, do wrong to none.” 
- William Shakespeare
“Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.”
- Martin Luther Kind Jr.
“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” 
- Mahatma Gandhi
“You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one. I hope someday you'll join us. And the world will live as one.” 
- John Lennon
 “It's amazing how a little tomorrow can make up for a whole lot of yesterday.” 
- John Guare
Canon Eos 550D, EF 50mm 1,8-4.0 II

Idag i lilla Kisa stod vi upp mot rasismen. Att jobba mot rasism och för alla människors lika värde är något som borde tas för givet, något som vi alla borde göra. Just nu har jag inte så många ord att säga, jag är nämligen för glad för att formulera mina meningar. Glad för att det finns så många fina människor som förstår det med människors lika värde. ♥


PORTRAITS / PART TWO

Canon Eos 550D, EF 50mm 1,8 II
 


THE MOON

Canon Eos 550D, lens Sigma DG 70-300mm 1:4-5.6
Det lilla brusiga i bildena är faktiskt stjänor eller om det är något mystikt i universum, vem vet?
Man kan ju tro att det är ett högt ISO som har gjort det brusigt men icke, jag fota med ISO100 och varför var för att jag ville få en annan skärpa i bilden och troligen kommer vilja förstora bilden någon gång. Men att fota månen är en utmaning. Det behövs stativ, koll på inställningar men inte minst tålamod! Det tog ett tag innan jag fick det som jag ville hehe.


SUPERSNYGGT

 
Surfa runt lite på Nelly och hitta dessa supersnygga oufitsen. Skorna är jag helt KÄR i. Jag älskar leoprint på skor, får ta att skaffa mig ett par leoskor till någon vacker dag. Skulle lätt klicka hem mig ett par av dessa (antagligen de blå), men jag har verkligen inte pengar för att shoppa nu när jag lever på en strikt sparbudget.
En sak jag däremot måste unna mig är en midkjol eller en skateskirt. Hur snyggt är det inte liksom?! Det är ett plagg som funkar till nästan allting samtidigt som den piggar upp outfiten till 100%. 
Men alltså de blå leoprint skorna, jag kommer inte kunna sluta tänka på dem!! Haha. 
 
Update: Detta inlägg gjordes innan kategorien TORSDAGSMODE, men det fick följa med in här eftersom detta inlägg handlar om mode.


SELF PORTRAITS, PART ONE

 
 
 
 
Canon Eos 550D, EF 50mm 1,8 II

Har fått nya gardiner i rummet och ljuset var så vackert vid fönstret så jag fick en liten fotokick.
Självporträtt är bland det roligaste att fotogafera tycker jag. Det kan verka svårt men om du har ett stativ, en fjärrutlösare och en spegel bakom kameran så är det inte alls så svårt. Varför du kan ha en spegel en bit bakom kameran gör det lättare för dig att se var du själv ska befinna dig i bilden och så ser du hur bilden blir. Fast då måste du fotografera med LCD-monitorn (Live View-fotografering).


INSTAGRAM FAVS


@majagruvaeus - följ mig gärna! 

Puss.


Titta vilken snygg vän jag har

 
 
 
 
 
 
Canon Eos 550D, Ef 50mm 1,8 II
 
Fotade med min fina Elin förut på rasten och här är resultatet. Ljuset var helt fantastikt och med en snygg modell kunde det inte bli bättre!
 


NY DESIGN!


Tack igen Julia för den nya fräscha designen!
Jag diggar den här designen sjukt mycket, den känns "mer professionell" som en kär vän sa idag. 


Slumpmässigt utvald bild från sommaren ~